top of page

INDUSTRIEPARK - GISTEL 
11 september 2022

2022-08_Agromarkt_Affiche.jpg

AGRO-MARKT Gistel op 11 september 2022

 

Na de geslaagde “Corona-editie” waarbij AGRO-MARKT zich in 2020 noodgedwongen beperkte tot een online-veiling van tweedehandsmateriaal na bezichtiging op het terrein in Gistel,  gaat op 11 september 2022 opnieuw een gewone beurseditie door.

De regionale landbouwbeurs gaat als van oudsher door in het industriepark Konijnenbos in de Konijnenbos- en Rochersterlaan in Gistel (W-Vl). We zijn er als organisatoren rotsvast van overtuigd dat ook deze editie, zelfs 5 jaar na de laatste “gewone editie”, een succes wordt. 

 

Voorzitter van het organiserend comité Franky Annys stelt het duidelijk: “Er is, ondanks alle perikelen in de land- en tuinbouwwereld, interesse in en ruimte voor investeringen. We zien uiteraard ook wel dat de gemiddelde leeftijd van de actieve landbouwers toeneemt, maar evengoed zien we dat in onze regio veel jonge mensen staan te popelen om te starten in de sector. We willen een positieve boodschap brengen en Agro-Markt zal opnieuw een uitgelezen kans zijn om collega’s en standhouders te ontmoeten in een ongedwongen sfeer. Ik ben er ook van overtuigd dat er pakken kansen liggen in de uitdagingen die ons nog te wachten staan. Gesprekken met collega’s sterken mij in de visie dat het niet allemaal kommer en kwel is, we moeten vooruit kijken en durven de nieuwe uitdagingen aangaan. Tijdens Corona werkten wij elke dag verder en met de oorlog in Ukraine is zeer duidelijk geworden dat wij als boeren broodnodig zijn en ook in de toekomst zal men niet zonder ons kunnen!”

We stellen uiteraard onze deur ook open voor niet-landbouwers. We verspreiden daarvoor duizenden broodzakken in de ruime regio rond Gistel met info over Agro-Markt, heel specifiek om ook de gewone burgers als consumenten van hun dagelijks brood naar het beursterrein te lokken. We willen hen tonen wat er allemaal bij komt kijken voor ons graan hun brood wordt en welke machines daarvoor nodig zijn. De verschillende standhouders zullen opnieuw uitpakken met de laatste nieuwe snufjes, maar we hebben terzelfdertijd ook een zeer ruime groep oldtimer tractoren die een rondrit maken en ook tentoongesteld zullen worden op het beursterrein.

Het luik tweedehands blijft ook dit jaar een belangrijk onderdeel van de beurs. Agro-Markt startte in 1985, lang voor het online veilingtijdperk, vanuit een idee in het lokale ABS-bestuur om gratis verhandeling van tweedhandsmachines tussen collega’s landbouwers op te zetten. Dit jaar kan iedere land- of tuinbouwer opnieuw zijn tweedehandsmachines gratis komen plaatsen op ons beursterrein. Wij zorgen gratis voor de afhandeling van de verkoop, een kosteloze dienstverlening die we graag blijven aanbieden. 

Aanvoer van tweedhandsmachines voor verkoop via Agro-Markt: zaterdag 10/9 van 9 u tot 16 u, vooraf inschrijven is niet nodig. 

Aanmelden op terrein bij de verantwoordelijke moet uiteraard wel gebeuren voorafgaand aan de plaatsing.

PRAKTISCH

Agro-Markt Gistel op zondag 11 september 2022

 

Ontbijt: loods Middenkustpolder, Rochetsterlaan 4C doorlopend van 8.30 u tot 11 u, kaarten vooraf te verkrijgen  bij bestuursleden

Beurs: van 10 uur tot 18 uur

Veeprijskamp melkvee i.s.m. CRV om 13 uur

Oldtimers, animatie, kindergrimme, en vooral veel blije gezichten zullen aanwezig zijn!

 

En vooral en uniek in Vlaanderen: de toegang tot de beurs en de parking zijn gratis

bottom of page